keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Saisinko kaksi kulmahammasta, kiitos!

Kerroin hammaslääkärille akuutin huoleni ja sen vähemmän akuutin, mutta suuremman huoleni.

Se akuutti huoli oli hampaiden tilkitseminen. Minulla on perjantaina juhlatilaisuus, johon ei vain voi mennä harvahampaisena. Tarvitsin ehdottomasti jonkinlaiset viritelmät puuttuvien hampaiden paikalle. Olin toivonut, että pääsen lähtemään hammaslääkäriltä jonkinlaiset tilkkeet suussani, mutta toisin kävi. En oikeastaan yllättynyt, kun hammaslääkäri totesi, ettei hampaita saisi tällä käynnillä.. Tältä hammaslääkäriasemalta olin pian lähtenyt useammin ilman hampaita kuin hampaat suussa, joten tilanne tuntui ihan tutulta. Hyvä uutinen kuitenkin oli, että hammaslääkärillä oli ajatus siitä, millaiset kevyet tilkitsemisratkaisut hampaisiin voisi rakentaa. Vaikka hammaslääkärillä ei ollut seuraavalle päivälle aikoja, sain silti ylimääräisen ajan. Olin jälleen kerran ilahtunut hyvästä palvelusta.

Se vähemmän akuutti, mutta suurempi huoleni oli se, mitä hampailleni oikeasti aiotaan tehdä. Hammaslääkärini oli sitä mieltä, ettei oikojahammaslääkärini tarjoama kevytsiltaratkaisu tulisi kestämään. Sille ei olisi riittävästi tilaa. Varsinainen perinteinen silta taas olisi hurja valinta, sillä se pilaa aukkojen viereiset hampaat eli yhteensä neljä hammasta. Implantti olisi hyvin riskialtis, mutta kuitenkin tilanteessani se varteenotettavin ratkaisu. Implantti ei ehkä juurtuisi, jos se menisi liian lähelle kulmahampaita. Tai se voisi lävistää kulmahampaan juuren ja menettäisin sen seurauksena etuhampaani.  Mikään ratkaisuista ei siis olisi hyvä, mutta jotain olisi joka tapauksessa tehtävä. Monesta huonosta on siis valittava joku.

Kerroin hammaslääkärilleni näkemykseni siitä, missä oli tapahtunut hoitovirhe. Hammaslääkäri ei kiistänyt asiaa. Eikä hammaslääkäri kiistänyt myöskään vaatimustani korvauksista. Nähtäväksi jää, mitä tulen tästä hoitokokonaisuudesta maksamaan.

Odotan huomista päivää ja keinohampaitani kuin kuuta nousevaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti