maanantai 18. kesäkuuta 2012

Aikataulujen varmistelua

Jätin tänään soittopyynnön hammaslääkärilleni. Halusin tietää milloin implanttijuurten asentamisleikkaus voisi onnistua. Mieltäni askarrutti myös se, kuinka pitkään tämän implanttijuurten asentamisen jälkeen joudun olemaan ilman kulmahampaitani. Kauhuskenaarioni oli, että joudun jälleen olemaan ilman hampaita viikon tai kaksi. Se olisi työssä käyvälle ihmiselle ongelmallinen tilanne.

Hammaslääkäri kertoi soittaessaan, että leikkaavan kirurgin mukaan implanttien asennus onnistuisi heti syyskuun alussa.  Aiemmat luustovauriot olisivat siihen mennessä korjaantuneet. Jos ennalta suunnitellaan aikataulut huolellisesti, saisin samalla kertaa myös tilapäiset hampaat. Minun ei siis tarvitsisi olla hampaattomana päivääkään. Olin varsin ilahtunut. Olin kohdallani kokenut hampaattomuutta mielestäni jo aivan riittävästi. Haluan ehdottomasti, että aikataulut suunnitellaan niin, että saan hampaat mukaani heti leikkauksen jälkeen. Sovimme, että soittelen elokuussa syyskyyn aikatauluista.

Kysyin vielä samalla implanttien asentamisen riskeistä kohdallani. Implanttien asennus kuitenkin hiukan jännittää, vaikka olenkin vakuuttunut, että toukokuinen suuleikkaus oli varmasti pahempi kokemus.
Olin hyvin yllättynyt kullessani, että riskit olivat  hammaslääkärini mukaan oikeastaan vain pienentyneet. Nyt suurin riski oli vain se, että implanttihampaat eivät luutuisi kiinni. Prosentti implanttihampaiden juurista ei vain syystä tai toisesta luudu. Hammaslääkärin mielestä ei ollut mikään ongelma asentaa ohuempia implanttijuuria kuin normaalisti. Aiemmin esiintuodut riskit ohuen implanttijuuren katkeamisesta eivät enää tulleet mainituksi. Myöskään implanttien asennus pysyvien hampaiden juuriin tai liian lähelle niitä ei enää ollut mainitsemisen arvoinen riski.  Ehkä hammaslääkärin tavoite oli olla huolestuttamatta, mutta minua näin ristiriitainen informaatio ei rauhoita. En voi käsittää, miten asiakas voi saada näin ristiriitaista tietoa. Miksi en saa objektiivista tietoa siitä, minkälaista riskiä olen ottamassa.  Ristiriitainen informaatio saa minut miettimään, pitäisikö kuitenkin kysyä toisen kirurgin mielipidettä ennenkuin annan asentaa implantit suuhuni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti