sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Sykkivä kipu


Alun perin varattu kahden viikon päähän varattu oikojakerta piti perua. Syynä oli turkasen kipeät hampaat. Ajoittainen sykkivä kipu ei ottanut hellittääkseen.  

Kahden viikon jälkeen kahdessa oikeanpuoleisessa etuhampaassa oli arkuutta ja sykkivää kipua, eikä tilanne ole kolmen viikon jälkeen juurikaan parempi. Nuo oikeanpuolen etuhampaat ärsyyntyvät kylmästä ja puremisesta. Tai pikemminkin ainakin niistä. Esimerkiksi kylmän juomisen jälkeen suulakeen ja noihin kahteen hampaaseen tule ikävä sykkivä kipu, joka kestää yleensä onneksi vain 5-10 minuuttia.

Jos tietäisin, että noissa hampaissa on kaikki kunnossa ja särkylääkkeiden syöminen varmasti auttaa, olisin tyytyväinen. Mutta kun en tiedä. Tuollaiset tuntemukset stimuloivat mainiosti mielikuvituksen luomaan kauhuskenaarioita kuolevista hampaista. Niinpä joutunen selvittämään, voiko hampaita tutkia ja varmistaa kaiken olevan kunnossa. Haastavaksi tämän tekee se, että olen seuraavan kahden viikon aikana Suomessa vain puolitoista vuorokautta. Ja ne kaikki muut päivät paikoissa, joissa toivoisi välttyvänsä lääkäriltä,  ainakin hammaslääkäriltä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti