tiistai 28. huhtikuuta 2015

Implanttijuurten avausleikkaus osa 1

Eilen menin sitten reippain mielin implanttien avausleikkaukseen. Kaikki oli hyvin suunniteltua. Ensin olisi avausleikkaus ja sitten olisi helvetinkojeen hiominen sopivaksi niin, että implanttijuurten ruuvit mahtuvat hampaiden alle enkä joutuisi esiintymään hampaattomana pupujussina.  

Jo totuttuun tapaan istuin tutussa odotushuoneessa, Samssa huoneessa olen istunut viimeisten vuosien aikana tuhottoman monta kertaa. Alan tuntea koko henkilökunnan nimeltä, mutta sentään asiakaskunnan kasvot tuntuvat vaihtuvan tiuhaan ja pysyvat tuntemattomina. Odottelen tylsistyneenä kunnes lopulta oli oma vuoro.

Kaikki alkoi siitä, että hampaat kuvattiin.  Hampaat kiinni purukapulaan, katse eteen, kieli suulakeen ja sitten liikkumatta. Tuttu kuvio, mutta jotenkin aina yhtä ahdistava. Siinä kojeessa ei huvittaisi olla yhtään sitä piinallista minuuttia pidempään.   Kuva onneksi onnistui heti.


Kuva näytti, että implantit ovat juurtuneet molemmilla puolilla oikein hyvin.  Tämä oli vallan mainio uutinen, joku tässä hammasprosessissa sentään onnistui suuremmitta ongelmitta.  Mutta avausleikkaukseen emme kuitenkaan päässeet. 

Edellisviikkoiselta Intian matkalta tuliaiseksi tullut vatsapöpö esti leikkauksen, vaikka kuntoni muuten olikin hyvä. Leikkaus ja vatsatauti yhdistelmä ei tullut kysymykseen ja aika siirtyi eteenpäin kahdella viikolla. Tämä ei ollut tilanne, jossa olisin ryhtynyt neuvottelemaan. Riskitietoisena ihmisenä tyydyin kohtalooni. 

Toki täytyy myöntää, että olin vähän pettynyt.  Olin jo ehtinyt ajatella, että muutaman viikon päästä pääsen eroon kokonaan helvetinkojeesta, mutta näin ei sitten käynytkään. Pari ylimääräistä viikkoa tässä koko prosessissa on ihan lyhyt aika, mutta tässä kohdin se vain tuntuu ihan liian pitkältä ylimääräiseltä odotukselta. 

1 kommentti:

  1. Hurjalta kuulostaa. Minulla on harkinnassa hammasimplantti. Sitä on tullut laiminlyötyä hampaiden hoitoa jo pidemmän aikaa. Nyt siitä saa kärsiä. Kiitos kuitenkin kun jaoit tämän. Oli mukava lukea toimenpiteestä, vaikka hurja onkin. https://www.hammasdiana.fi/palvelut/implanttihoidot-ja-muu-protetiikka

    VastaaPoista