lauantai 6. heinäkuuta 2013

Pulloharja mukaan


Kyllä elämä opettaa, niin se on. Minäkin olen nyt oppinut, että jos on hammasraudat, taytyy AINA olla mukana pieni hammasvälien putsaamiseen tarkoitettu ”pulloharja” tai ainakin hammastikku.  Hammasraudat keräävät ikävästi kaiken pienen irtonaisen itseensä ja mikäli olet unohtanut niiden putsaamiseen soveltuvat välineet, keräävät ne myös katseet itseensä.

Mutta valitettavasti tämä ei ole ainoa ikävä puoli raudoissa. Hampaat ovat särkylääkkeen jälkeenkin arat ja etuhampailla ei voi kuvitellakaan haukkaavansa mitään. Sinänsä tilanne on minulle varsin tuttu hammasleikkauksen jälkimainingeista, mutta ikävältähän se silti tuntuu. Jäätelöpuikon syöminenkin tuottaa ongelmia muusta puhumattakaan. Keittopainotteinen ruokavalioni siis jatkuu ainakin jonkin aikaa.

Mahdollisesti tai toivottavasti hyvä asia on, että hampaat ovat muutamassa päivässä liikkuneet todella paljon. Hammasvälit ovat nyt isommat kuin ikinä ja muitakin tuntuvia ja näkyviä muutoksia on tapahtunut. Aiemmin alahampaat ottivat kiinni oikeanpuoleisiin ylähampaisiin purressa, nyt vaihteeksi toisinpäin. On lähinnä huvittavaa, että oikomishoidon tässä vaiheessa purenta tuntuu kaikkinensa aivan mahdottomalta. Hampaat eivät mene ollenkaan normaalisti purressa vastakkain. Toivotaan, että hoidon loppuessa tämä asia on korjaantunut. Niin ainakin vielä oletan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti