tiistai 9. joulukuuta 2014

"Äiti, näytät ihan pupujussilta noissa hampaissa!"

On kuulkaa vallan mainio tunne kun hampaan pinnat on sileät eikä suulaessa ole rautalankaa! Ihmeellistä ja samalla niin normaalia.  Epänormaalin tilanteesta tekee vain se, että kulmahampaiden kohdalla on kaksi aukkoa, joista kieli on vaikeata pitää erossa.  

Tänään siis poistettiin hammasraudat. Se kävi todella nopeasti. Hampaisiin liimatut kiinnikkeet irtosivat hetkessä pihdeillä puristamalla ja takahampaiden ympärille kierretyt renkaatkin olivat irti muutaman väännön jälkeen.  Kiinnikkeistä jääneen muovin irrottaminen hampaan pinnasta sen sijaan vaati poran käyttämistä.  Se osuus oli ehdottomasti epämiellyttävin. Ei siksi, että se olisi sattunut, ainoastaan siksi että porasta lähti käsittämättömän kova ääni. Sekin oli ohi kuitenkin varsin nopeasti.
Joudun elämään vuorokauden ilman kulmahampaita, mutta pystyn hyvin tyytymään osaani.  Vuorokausi on lyhyt aika olla hymyilemättä leveästi.  Pelkästään puhuessa irvokkaat aukot eivät onneksi näy.  Pelkkää bonusta on myös se, että puhuminen onnistuu vaivattomasti puuttuvallakin hammasrivillä.


Viihdytän blogin lukijoita muutamalla harvahammasposeerauksella.  Lukijalle kuvat näyttäytyvät varmasti aivan erilaisina kuin itselleni. Veikkaan, että vajaa hammasrivi herättää lukijassa vähemmän positiivisia ajatuksia ja enemmän negatiivisia.  Itse kuitenkin osaan olla onnellinen sileistä valkoisista hampaiden pinnoista ja koko tilanteesta jossa nyt olen. Voin sieluni silmin nähdä kuvassa jo melkein täydellisen valkoisen hammasrivin kulmahampaineen.  Usko alkaa siis vahvistua. Ehkä sittenkin jonain päivänä saan hienot hampaat enkä enää näytä pupujussilta harvoine hampaineni.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti