maanantai 17. syyskuuta 2012

Jääkaappeja eskimoille

Minulla oli ilo tavata tänään henkilö, joka myisi vaikka hiekkaa Saharaan. Ja paljon. Henkilö on luottoleukakirurgini jo niin tutuksi tulleelta hammaslääkäriasemalta.

Kävimme tänään leukakirurgin ja hammaslääkärin kanssa läpi vaihtoehdot, jotka minulla olisi jatkohoidon suhteen. Sain vaihtoehdot, jostain syystä tälläkertaa kirjallisessa muodossa. Vaihtoehtoina olivat 1) lujitemuoviset ratkaisut 2) keraamiset sillat ja 3) pysyvien hampaiden poisto, oikominen ja implantit. Lujitemuoviset ratkaisut eivät tyypillisesti kestä, mutta muuten ovat aikalailla riskittömiä. Keraamiset sillat vahingoittavat myös viereisä hampaita ja johtavat ennenpitkää ongelmiin myös viereisissä hampaissa. Hampaiden poisto on riskialtis, riskinä yläleuan murtuma ja pahimmassa tapauksessa etuhampaiden menetys. Koko prosessi oikomisineen ja implanttijuurten asennuksineen olisi kallis, raskas ja pitkä.

Olin konsultaatiokäynnille mennessäni vakuuttunut, että en missään tapauksessa ole valmis enää elämässäni uuteen hammasleikkaukseen. Mutta vähänpä tiesin. Tämä hiekanmyyjä sai ajatukseni kummasti muuttumaan. Pienen keskustelun jälkeen sovimme, että käyn vielä uusissa röntgenkuvissa ja sen jälkeen kirurgin vastaanotolla. Silloin kävisimme tarkalla tasolla mahdollisen leikkauksen läpi. Ja sen jälkeen minulla olisi vielä mahdollisuus perääntyä koko touhusta. Otin siis askeleen kohti uutta hammasleikkausta. Tosin reunaehtona on se, että se tehtäisiin nukutuksessa. Ilman nukutusta en sentään operaatioon enää ryhtyisi, sen verran itsesuojeluvaistoa sentään on jäljellä.





2 kommenttia:

  1. Hei! Kertoisitko mistä hammaslääkäristä Espoosta puhut? Etten menisi samalle. Kiitos blogistasi.

    VastaaPoista
  2. Hei,
    koska hoitoprosessi on vielä kesken tällä samaisella hammaslääkäriasemalla ja koska hampaani ovat minulle kovin tärkeät, en uskaltaudu kertomaan julkisesti hammaslääkäriaseman nimeä. Sitä harkitsen vasta jos asiantila muuttuu vielä nykyistä huonommaksi. Muutenkin haluaisin pitää eron hammaslääkäriaseman ja siellä toimivien asiantuntijoiden välillä. Samalla asemalla joku voi olla kelpo asiantuntija ja toinen vähemmän kelpo.

    VastaaPoista