lauantai 21. kesäkuuta 2014

Hidasta etenemistä ja pientä kipua


Kiitos riikivin kommentin, muistin jälleen päivittää blogiani. Edellisestä blogipäivityksestä onkin tosiaan kulunut kohtuuttoman pitkä aika. Syitä on monia, mutta oleellisin niistä lienee se, että oikomisen etenemiseen ei ole liiemmin liittynyt viime kuukausina dramatiikkaa.  Olen vieraillut oikojan tuolissa samaan tahtiin kuin kampaajalla, keskimäärin viiden viikon välein . Toimenpiteet ovat jokaisella kerralla lähes samat. Hampaiden sivuja hiotaan ja joillakin käynneillä vaihdetaan oikomiseen käytettävä kaari hiukan erilaiseen, vähintäänkin eriväriseen kaareen.  Fiiliskin on vähän kuin kampaajalla, ei jännitä, ei ihmetytä eikä kauhistuta. Hommasta on tullut ihan täyttä rutiinia. Kampaajakäynnistä tilanne poikkeaa lähinnä siinä, että naistelehdet luetaan odotushuoneessa omaa vuoroa odotellessa eikä toimenpiteen aikana.

Kipujen kanssa on ollut useita kuukausia helppoa. Kiusallisen voimakasta kipua ei ole ollut enää kuukausiin, paljon harmittomampi etuhampaan arkuus ja pieni kipu sen sijaan esiintyy säännöllisesti. Huomattavan mukavaa on ollut huomata, että kipuileva etuhammas on ollut jopa välillä lähes oireetonkin. Valitettavasti kipu kuitenkin näyttää tulevan takaisin aina kun oikomista edistetään järeimmin ottein. Viime viikkona jälleen etuhammas on ollut arka ja kipuileva, mutta ei lainkaan siinä määrin kuin vielä viime vuoden lopulla.  Tässäkin asiassa ilmeisesti ihminen vain tottuu ja sopeutuu. Se että yksi tai useampi hammas on kipeä tai arka, alkaa olla enemmän tai vähemmän normaali tila, josta ei koe enää tarpeelliseksi raportoida.  Jos näistä hampaista ja suusta vielä jonain päivänä tulee kivuttomat, tulen todennäköisesti ihmettelemään sitä enemmän kuin tätä nykyistä tilaani.

Tammikuussa oikoja piti mahdollisena, että nyt kesällä hoidossa pystyttäisiin etenemään seuraavaan vaiheeseen, eli implanttijuurten asentamiseen. Kesä näyttäisi tulleen, mutta tilaa kulmahampaiden kohdalle ei. Oikominen on edennyt hitaammin kuin tammikuussa arvioitiin. Tilaa ei vain vielä ole tarpeeksi implanttijuurille. Täytyy odotella vielä toiset puoli vuotta, ehkä ensi jouluun. Silloin voisi olla mahdollista asentaa implanttijuuret ja sen jälkeen puolen vuoden päästä kruunut implanttijuuriin.  Ensi jouluna hoitoprosessin alusta tulee kuluneeksi jo kolme vuotta. Siinä ajassa olisi voinut hoitoprosessin olevan jo ohi. Mutta vähänpä tiesin tuolloin.

1 kommentti:

  1. Hyvä kuulla että kivut helpommat eikä ilmeisesti hampaiden juurissa ole ongelmia (?). Voimia hoidon venymiseen. Kirjoittelen omasta hoidostani oikomis.blogspot.fi .

    VastaaPoista